Et nyere billede af Kiosken ved Estrup Skov.
I starten var det et lille træhus.
Der står.
Estrup Skov.
Hr. og fru Gadeberg havde en lille stand der, med slik og is. Jeg mener at de have en træ pavillon, i Nørregade. Slikbutikken lå ved siden af slagter Boysen og legetøjsforretningen på den anden side . Og at det var dem der startede is og slikboden ude ved Estrup skov, der var en utrolig flot og tæt skov. Det var et yndet udflugtsmål, enten på gåben, eller cykel. I 1999 da den store orkan ramte Vejen , var halvdelen af Estrup skov væltet. Da Gadeberg havde kiosken var der mange, der fik sig en is pause der.
Videre står der.
I Estrup Skov ved hovedvej 1 var der et lille grønt ishus med Diplom is, som Gadebergs bestyrede i en årrække. Når flaget ved ishuset var oppe stod enten Gadeberg eller fru Gadeberg bag disken. For mange borgere i Vejen var det meget almindeligt med en forårs/sommer/søndagsudflugt på... cykel til Estrup Skov. Biltrafikken på hovedvejen var til at overse, så trafikmæssigt var det ikke farligt at være cyklist på vejen. Man nød en vaffelis med 1 isklump til 50 øre eller med 2 isklumper til 75 øre. Man kunne også købe en rund ispind til 15 øre eller en lidt større is til 50 øre. Efter en hyggestund i selskab med mange andre fra Vejen, cyklede man hjem igen.
Cigarmager Imanuel Gadeberg født 1893 og hans hustru Annemarie født 1894
og deres datter Gerda født 1923 samt enkemand Bertram Gadeberg født 1847.
Benta Nielsen.
Hyggeligt sted, der lige midt i skoven.
Aksel Kristensen.
Den har jeg brugt et par gange dengang hovedvej 1 var der.
Elizabeth Schöneberg
Jeg cyklede mange gange som barn ud i Estrupvej Skov sammen med mine forældre for at købe is. Det var en søndags tur. Det var en stor fornøjelse. Vi boede på Estrupvej 18 i Askov.
Ellen Pedersen.
En tur i skoven og en lille is - åhh ja det gjorde vi tit, da jeg var barn.
Ole Kjeldberg.
Der har jeg også spist pølser og is med mine forældre Hyggeligt.
Eva Knudsen.
En gåtur fra Vejen Vestermark til Estrup
Skov for at få en is, det var en god sønagstur på gåben i 50erne.
Lis Tveen Andersen.
Der har jeg spist mange is. Min farfar havde Dortheasminde så der var ikke langt at gå når vi var der.
Ruth Holst Juhl.
Lis Tveen Andersen. Jeg var veninde med Marianne Junker . Hendes forældre ejede Dortheasminde i 1960erne. Det må være efter din farfar ejede stedet ? Jeg har mange gode minder fra den tid der- også med iskiosken.
Lis Tveen Andersen.
Ruth Holst Juhl. Det er rigtigt. Da var min farfar døde og min farmor flyttede til Vejen.
Karsten Olesen.
Rigtig hyggelig sted, og afbræk på turen. Tænker på det hver gang jeg kører forbi.
Anne-Marie Høier.
Det var bare en dejlig cykeltur om søndagen. Altså under krigen.
Marianne Møller Petersen.
Når vi besøgte min mormor og morfar, var det stort når min søster og jeg fik lov til at gå ned til kiosken og få en is. Den sidste tid min morfar levede, sad han i kørestol og jeg kan tydeligt huske, at vi unger skubbede kørestolen op ad den lille jernbanebro som nu er fjernet.
Elizabeth Schöneberg.
Jeg kan huske at på hjørnet af Estrupvej, boede Marie og Hans Jensen, de havde også en ishus på hjørnet. Der købte vi mange is.
Gerda Weng.
Det var et af se bedste ture, når vi cyklede til Estrup skov for at få en is på en sommerdag. Mine bedsteforældre boede i det gamle ledvogterhus, ikke så langt derfra.
Anna Jacobsen.
I starten var det en cykeltrailer med is.
Karin Vistisen.
Lis Tveen Andersen. Jeg var også skoleveninde med Marianne der boede på Dorotheasminde. Og har mange skønne minder derfra og fra ishuset i Estrup Skov. En historie går på, der var flere indbrud i ishuset og så anskaffede man sig en vagthund, som senere blev skudt af en indbrudstyv...
Johs Laursen
Karin Vistisen. Ja der var mange indbrud og der kom en schæferhund om natten i iskiosken. Jeg tror med den historie du beskriver Karin, sluttede det med iskiosken derude. Jeg synes det var synd for så stor en hund at skulle ligge der i de små rum.
Seneste kommentarer
Min kæreste er fra Vejen, så jeg har søgt på Vejens historie og faldt over denne hjemmeside.
Jeg har fået opgaven at videresælge en del af Karl Knudsens bryllupsgave, bord og stole. Verden er lille .
hej, jeg voksede op i Vejen i 1980'erne og var der i 1990'erne. Jeg har skevet mine minder på min egen hjemmeside om Ribe, som i dag er min by....
Vil I have artiklen? http://ribe.nu/?p=15570
Min farmor og farfar Grete og Johs. Lambæk gjorde gennem en lang årrække rent på stationen hver morgen fra kl. ca 04.00.Inden da var min farfar fiskemand, kørte med hest og isvogn rundt og solgte fisk
Som født i Vejen glæder jeg mig meget over dine mange fine billeder og tekster.Jeg er fra 1938 og flyttede fra byen i 1957