Min barndom i Vejen
Ole G. Jørsboe skriver i 2011 i Vejen Miniby.
Far åbnede sin butik med ure, guld og sølv den 1. februar 1923, og forretningen lå dengang i Nørregade 47 (der hvor der senere i mange år var en herrefrisørsalon). Forretningen flyttede tværs over gaden til Nørregade 58 i januar 1934.
Lynggaard havde da udvidet det oprindelige lille hus meget, og mine forældre boede nu over forretningen på 1. og 2. sal. Far fortsatte med forretningen til sin død i 1967, og mor drev den videre frem til 1. august 1972, hvor hun solgte den til urmager Jepsen, der drev den videre i en snes år. Nu ligger Carstens guldsmedie der.
Nørregade/Skolegade, Vejen set fra Vejen Kirke.
,,,,,,,
Et nyt flot billede taget fra Vejen kirke.
Til venstre er den flot holdte kirkegård.
Og Nørregade der går ud i Skolegade til Vestermarksvejen, eller Præstevænget.
Til venstre er det Baungårdsvej, der fører forbi Byskolen og den nye præstegård der er et almindeligt hus.
Og til højre er det Frederik d. 7’s Gade der går ud til højre oppe i billedet.
Det store hus oppe til højre er de Gamles hjem, Rosengården.
Der står ikke hvornår billedet er fra.
Man kigger ned på taget ved Baggårdens Møbler Nørregade 100 oppe fra Kirken.
,,,,,,,
Jeg var ude at køre i Vejen i går, og spurgte om vi kunne køre op ved Torps Alle. Der er ved at blive bygget mange huse nede fra Søndergade og op af Torps Alle. Det er slet ikke til at kende. Så kom vi til hjørnet af Askovvej og Allegade. Ligeledes er der ved at blive bygget huse i flere etager der. Det var heller ikke til at kende. Så kom vi til det nye færdigbyggede 3 etager hus der er klemt ind ved Hansens Hotel.
Og så kørte vi hjem.
Kærdalsgård i Vejen i 1950erne. Der kan føres tilbage til 1804. Når man kørte ned ad Højbro lå Kærdalsgård der, til venstre side med marker og atter marker, helt op til Vestermarken.
Nu er det Kærdalens Plejecenter der fylder i landskabet.
Vejen Miniby skriver.
Det er BUC, der har til huse på Kærdalsgård.
BUC, der står for Beskæftigelses- & Udviklingscenter, har værksteder/projekter,
"hvor man vil hjælpe borgerne med at blive aktive
og påtage sig ansvar for eget liv og arbejdsidentitet,
samt hjælpe borgeren til at blive afklaret
i forhold til den fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet/uddannelse.
Kim Jakobsen.
Her hentede vi æg, gik over Højbro fra Vestergade.
Jens Aksel Kjær.
Det var Aksel Jørgensen som ejet gården.
Han havde jord på begge sider af jernbanen og Højbro.
Randi Fait.
Det er nemlig rigtig faktisk helt op til Philkjær havde som vores jord på Bøgehøj grænsede op til.
Anja Volder Møller.
I det gamle stuehus er det dog Integrationsafdelingen, der hører til. BUC breder sig i de restende gamle staldbygninger, der løbende er renoveret til formålet.
Udsmykket vogn til Rundskuedag i Vejen. Rundskuedagen blev afholdt til fordel for Svømmebadet. Vognen var smykket for Jysk Stakitfabrik (nu Plus).
Vejen Svømmeklub blev stiftet den 14. august 1951.
,,,,,,,,,,,
Det er meget sjældent at man ser en hest i Vejen by i dag. Her er der en der traver forbi den gamle Brugsforening, ved Banegårdspladsen.
Det var dengang man fejede sin rendesten, og hvor der kom en mand med hestevogn og tog det med. Jeg mener han kom fra Vestermarken.
Det var i starten af 1950erne.
Der står ifølge Google.
Første gang, der blev afholdt Rundskuedag den 10. september i 1910, var det Københavns Journalistforbund, der stod for arrangementet, og overskuddet gik til forbundet.
Rundskuedagen blev en succes, og fra 1915 gik overskuddet ikke længere til Københavns Journalistforbund, men til velgørende formål.
Fonden og Rundskuedagen blev opgivet i 1988 efter mange års dalende interesse.
Steffen Hyldig.
Nabohuset, nr. 9, er bygget i 1914 af min oldemor, Betty Marie Madsen Gram, enke efter anden lærer Ole Chr. Secher Boye (vistnok Mortensens forgænger), der døde året før. Huset blev omkring 1917 overtaget af hendes svigersøn, Niels Hyldig, der startede sin møbelproduktion i hendes bryggers og senere byggede møbelfabrikken. Den brændte kort efter krigen og blev bygget op på ny. Niels Hyldig boede i huset til omkring 1950, da han måtte afhænde fabrikken.
Claus Boisen.
I 1978 flyttede min familie ind i huset da min mor og stedfar overtog møbelfabrikken fra Laurits Hansen ( Søn af Albert Hansen). Inden indflytningen gennemgik det en større renovering, det var på det tidspunkt bygget sammen med møbelfabrikken, som fyldte rigtig med i parcelhus kvarteret Baungårdsvej/Lærkevej/Vester alle´. Jeg flyttede derfra i ca 1985, og var tilbage i start halvfemserne hvor huset var inddraget til kantine for medarbejderne på fabrikken. Det blev efterfølgende revet ned og der er nu nu bygget nye moderne boliger.
Steffen Hyldig.
Tak for opdatering. Jeg bar ikke klar over husets videre skæbne, men vidste godt, at det var væk.
Jeg har været i huset som helt lille, da vi boede i Kragereden (opkaldt efter min farfars bogholder), den lille bungalow overfor nr. 9, der nu er bygget helt om.
Min farfar, Niels Hyldig, flyttede i midt 50’erne ind i det hus og boede der til sin død i 1971, godt 90 år gammel.
ERIK SCHLÜNSSEN.
Før da, hvor Ole & Sonja bor i nr.33, ja da boede lærer Frede Jørgensen og hustruen Rigmor i huset,-med deres piger. Fotoet ,-taget m. telefonen udenfor Kærdalen et par måneder før Han døde. Jeg har vist Bodil billedet, en dag Hun optrådte inde i København.
,,,,,,
Ja, Bodil Jørgensen er skuespiller i København.
Ifølge Wikipedia.
Bodil Jørgensen (født 3. marts 1961 i Vejle[1]) er en dansk skuespiller opvokset i Vejen. Hun har modtaget en række priser herunder en Robert og en Bodil i 1999 for sin hovedrolle i Idioterne.
Johs Laursen
Lærer Frede Jørgensen, slår alle rekorder på gruppesiden her. 2.6 tusinde har set billedet og 114 har liket billedet. Han må have været utrolig populær som lærer.
Gudmund Nørrelund Jessen.
Johs Laursen. Ja, han havde fortjent at opleve det her.
Luftfoto af Bakkely Skole og Søndergade, før udbygning i 1970 erne.
,,,,,,,,,,,
Et nyt billede af Bakkely skole.
Det er Søndergade på tværs nede i billedet.
Til højre nederst er det Grønnegade der går ud til højre, hvor der til højre i billedet ligger på hver side af Grønnegade til venstre Mælkebutikken. Mælkehandlerne var Christian Ø. Jensen 1959, og derefter Mortensen der boede på Gunnersvej. Og til højre Astrid og William Schmidt og
Gerda og Preben Schmidt`s Købmandshandel. Der startede med Tove og Volmer Jensen, der fik en dyrehandel i Søndergade til sidst. Butikken for dyrevenner, Søndergade 18.
Det hvide hus, med de to skorstene boede Harry Persson Pedel ved Bakkely Skole. Også som Sognefoged Harry Persson. Inden da arbejdede han ved Willadsens møbelfabrik. Hans søn Morten inviterede mig og flere andre ind for at se Robin Hood. Det var allerførste gang jeg så fjernsyn, og i sort hvid.
Sønnerne hed Torben og Mogens Persson.
Persson boede i Søndergade i det lange hvide hus, med de to skorstene, inden de flyttede til det idylliske hus på Torps Alle.
I dag er Hanne Persson med i denne gruppe.
Til venstre inde på skolepladsen var det Grethe og Inspektør Thor Rudkøbing Bakkely Skole som boede i det lille hus. Og da de flyttede op til Askovvej blev det brugt som klasseværelse. Det var Petersen fra Jensen og Petersens tøjforretning i Søndergade der byggede huset oppe på toppen af Askovvej, som Hr. og Fru Rudkøbing flyttede ind i. Jeg mener at Familien Pedersen boede i Østergade nr. 35. også.
Til venstre var det Willadsens privatbolig på hjørnet af Søndergade og Torpsalle.
Oppe til højre ved parkeringspladsen var det Skolelæge Heuch og hans kone Gerda der boede i huset i mange år, inden de flyttede til deres nybyggede hus på Askovvej. Læge Johan Christian Heuch 1891-1978 og Gerda Vilhelmine Kaae 1892-1982, der var Sygeplejerske.
Man kan lige se helt oppe til højre Askovvej og Allegade der går op i spidsen af billedet.
Oppe til venstre er det Gunnersvej.
Der var engang, men det er længe siden.
Hanne Persson.
Jeg kan lige tilføje at mine søstre Lizzy Olesen og Birte Christensen også er på Vejens venner. Mit barndomshjem Søndergade 45 var der to boliger vi boede i den ene og Ruth Melton Lie og hendes mand Asbjørn boede der da vi var børn.
Tonny Schwartz.
Christian Ø. var senere tagdækker på Phønix, hvor han tillidsmand for dem, han blev senere kasser på fagforeningen indtil han gik på pension. Han kom meget på Knudepunktet, han var en rar mand og han kunne huske utrolig mange personnumre og fortælle historier.
Ole Og Sonja Jørgensen.
Østergade 33, 29.5.2022 vores hus gennem 26 år. Det lille træ man kan ane på billedet fra 45, er vokset godt!!
Johs Laursen.
Ole Og Sonja Jørgensen. Det er et spændende hus i bor i Sonja og Ole. Det har meget historie at fortælle. God søndag til jer og tak for billedet. Det må nok være en rødbøg i har stående.
Huset er Østergade 33.
i 1944 boede Sognerådsformand Peder Hauge
Skolebestyrer Peder Hauge, og 1957
Fru Karna Hauge, der.
Søen i Anlægget var i tidernes morgen, en mergelgrav. Som man omdannede til det den er i dag.
Mergelgrav, fordybning opstået ved udgravning af mergel, en ler type med stort kalk indhold som man lavede mursten af.
Huset bag ved søen med skorstenen stedet hvor soldater og frihedskæmperne mødtes i Østergade 33, ved fuglesangsalle, lige efter Danmarks befrielse i 1945. Sikkert fordi Sognerådsformand Peder Hauge boede der på det tidspunkt.
I 1944 boede Sognerådsformand og Skolebestyrer Peder Hauge, og Fru Karna Hauge der til 1957, i Østergade 33.
Et smukt billede fra Det store anlæg.
Det er flot at se at der engang var svaner i søen.
Det ser stadig godt ud dernede, med mange ænder i søen i dag.
Bag dammen er der det røde fuglevoliere, der også var der første gang jeg kom i Anlægget. Og legepladsen som den også så ud i starten af 1950erne. Det var under en Vejen fest, Sydjysk Udstilling, at søen ved det store anlæg blev inddraget.
Det er godt at Vejen by har en naturplads der i dag. Natur er godt for øjnene.
Et nyt billede af huset til venstre for Vejen kirke.
Baggårdens Møbler, Nørregade 100.
Vejen ny kirke blev indviet i 1896. Og overfor er det Kirkegården.
Forretningen helt til venstre var Ide Centret hvor man bl.a. meget andet kunne købe tapet og maling.
Der har været mange ting i den butik.
Fra 1938 var der Købmandsbutik. Startende med Jens P. Simonsen til 1957 Købmand Gunnar Nielsen.
Cirka i 1979 var der så Ide Centret. Så har der været Kæledyrsshoppen og i dag 2022 er det Vejen Gardens Genbrug.
Bertha Kirstine Christiansen.
Baggårdens møbelhandler hed Jens Erik Jensen. Søn af pottemager Jensen og fru Jensen, der var syerske. De boede med indkørsel fra Nørregade, i gården bag møbelforretningen.
Senere solgte Jens Erik og hans kone forretningen , flyttede til Langeland, hvor de drev en campingplads.
Jeg har fået tre nye billeder fra Vejen kirke.
Jeg synes lige at brudeparret skal med.
Der står om brudeparret.
Kirsten Jensen og Knud Schmidt
Kirsten var datter af Pottemagerens barnebarn.
Kirsten var datter af Bernhard Jensen.
Huset med skorstenene og den smukt formet gavl har på den tid været domicil for produkthandler Karl Hans Madsen.
Huset til venstre for Baggårdens Møbler er
Klockmann's Vognmandsforretning og Cykleforretningen Zenia der startede i 1903.
Claus Madsen.
Carl Madsen var min morfar som også havde baggårdens møbler i det hvide hus. Nørregade 100.
Nørregades Brødudsalg op af trapperne.
Som Inger Jensen bestyrede i 1960.
John Bent Kristensen. Der blev også i midt 1960erne Vejens første møntvaskeri.
Egon Dall Jørgensen.
Når Vejen SF hang julepynt op i Nørregade blev vi budt på en forfriskning eller kaffe og kage i møbelbutikken.
Karl Knudsen.
Godmorgen Johannes - min mormor og morfar boede op igennem 50 erne og tresserne i den ende af Madsens hus, der vender ud mod kirkepladsen - dejligt billede.
Det tredje billede som jeg ikke kan huske, Butikken med Ønskemøbler, Nørregade 96 Vejen.
I dag 2022 er det Sognegården der er der fra 1986.
Vejen Miniby skriver.
Rejsegilde på Sognegården.
Biskop Helge Skov, Ribe, indmurede dokumenter ved grundstensnedlæggelsen og rejsegildet på Sognegården i september 1986.
Jeg blev konfirmeret i Askov hos Helge Skov. Sammen med Troels Busk og Eli Hage.
Jimmy Halskov.
Kan godt huske ønske møbler. Det var Hans og Rosa som havde den.
Otto S. Hansen.
Vi købte vores første 3-2-1. sofa der, Han hed Jensen fornavn husker jeg ikke, han flyttede til Langeland åbnede en campingplads der.
Leif Madsen.
Otto S. Hansen Han hed Niels Erik.
Beskrivelse.
Nørregade 3 i Vejen, omk. 1920. I huset lå Eduard Nielsens Boghandel og Valdemar Grunnets urmager forretning.
Bemærkning. Bygningen tilhørte oprindelig sodavandsfabrikant Andersen, der havde sit kulsyre apparat og øl lager i kælderen til højre på billedet, der kan tidsfæstes til 1905-1910. Andersen boede med sin familie på anden sal. I huset der skimtes til venstre boede en smed Birk og senere sadelmager Lund. Edvard Nielsens forretning flyttede ind i Nørregade 5 og atter en gang tilbage til nr. 3 og til sidst omkring 1916 til kosmorama bygningen. Urmager Grunnet flyttede til nr. 9 og blev erstattet af cigarmager D. Holm. I boghandelen blev der senere etableret en hatteforretning Melbye og senere Sackmann.
Et dejligt billede af Bruun Møllers boghandel, Nørregade 10, og Mejeriet. Det var Barber Jørgensens far der havde en del af boghandelen. Senere købte Bruun Møller hele huset til udvidelse. Og Barber Jørgensen flyttede over på den anden side af Nørregade. Senere tog begge sønner over i butikkerne, Hans Henning Jørgensen, og Anders Bruun Møller.
Nørregade 1 B, Vejen Barber og Frisørsalon.
Da jeg startede i slutfyrrene var det i denne Frisørbutik i Nørregade 1 B. Jeg mener at det kostede to kroner at blive klippet hos frisør Christian Jørgensen.
Senere kom sønnen Hans Henning Jørgensen til, og han overtog så helt butikken da faderen gik på pension.
Jeg kan se at butikkens Logo Barberskålen er væk. Det var nok på det tidspunkt at man kunne barbere sig selv derhjemme.
Jeg har fået et meget flot billede af Skovløberhuset ved Estrup Skov som jeg synes skal med her og et link til det.
Jeg hører også at Niels Hansen Jacobsen hus, Hytten, (født 10. september 1861 i Vejen, død 26. november 1941. har fået nyt tag. Det var da en glædelig ting.
Susanne Storm.
Jeg boede i huset fra 1998- 2001. Et skønt lille hus, men der var ingen isolering, da det var delvist fredet. Så det var koldt om vinteren. Fantastisk at bo i skoven.
Skovfogedhuset ved Estrup Esbjergvej 40. 6600 Vejen, Årstal 1980.
,,,,,,,,,,
Et nyt dejligt billede af Skovfogedhuset ved Estrup som får ny strådækning på taget.
Det er sjældent at man ser at et hus bliver stråtækt.
Der står ifølge Google.
Stråtaget er godt for miljøet.
Yderligere har stråtaget typisk en holdbarhed på 40-60 år på nordvendte sider samt 20-40 år på sydvendte sider. Alt dette afhænger selvfølgelig også af tækkearbejdet, tagets tykkelse, husets placering, stråenes kvalitet med mere.
Postkort af Skovfogedhuset i Estrup Skov. Et utroligt flot billede af Skovfogedhuset ved starten af Estrup Skov.
Når man kom nede fra Vestermarken af, ligger huset til højre inden skoven.
Der var åbenbart ikke asfalteret den gang billedet her blev taget.
Der står.
I 1837 lod man på Estrup opføre et skovfogedhus.
Skovfogedhuset er en grundmuret bygning i én etage, som afsluttes af et stråtækket, stejlt, helvalmet tag, der i rygningen har to skorstenspiber med sokkel og krave. Østgavlen er dog trekvart valmet. Murene står i rød, blank mur over en kampestenssokkel og har en hvidkalket, muret gesims. I den sydlige facade mod vejen ses en ældre, tofløjet hoveddør med smalt overvindue, og på hver side af døren ses et lige antal torammede vinduer. I havesiden er en enkel dør med rude i den øverste del og en række uregelmæssigt placerede vinduer, der næsten alle er etrammede. I den vestlige gavl sidder en revledør og et smalt høgab i tagfladen med revleluge for. I østgavlen er et torammet vindue og endnu en revleluge. Alle vinduer er udført med koblede rammer og har småtopsprossede ruder. Alt træværk omkring vinduer og døre er hvidmalet.
I det indre er en ældre grundplan med gennemgående skillevæg. Mod vejen er placeret en forstue midt for og et par stuer, mens der mod haven findes et køkken med et ældre støbejernskomfur og et nyere badeværelse. Overfladerne i hele bygningen er nyere men traditionelle, herunder teglstensgulve, bræddegulve, pudsede vægge og lofter mellem synligt bjælkelag. Der er bevaret ældre fyldingsdøre med gerichter. Bygningens vestligste fag, der er den tidligere stald, fungerer som uopvarmet opbevaringsrum, og her er et delvist ældre stengulv, kalkede vægge og ubehandlede loftbjælker og brædder imellem.
Fire piger der står på den gamle fodboldsbane i Nørregade.
med omklædningshuset.
,,,,,,,
Finn Rattenborg.
Jeg har spillet rigtig mange fodbold kampe, på den gamle sportsplads, som yngling spiller.
Min far var i øvrigt med til at bygge den gule omklædnings bygning.
Tonny Fin Olsen.
Mine brødre og jeg købte mineralvand på bryggeriet i Nørregade, så blev de læsset på sæbekasse vognen, og gik rundt og solgte dem på fodboldbanen i Korsgade når der var kampe.
Efter kampen var vi i omklædningsrummet og solgte til alle spillerne, det gav en god skilling.
Georg Schlünssen skriver.
Efter Ullerups Hus var der en ubebygget Grund, og saa fulgte Indgangen til den gamle
Sportsplads. Pladsen var Samlingsplads for os Drenge. Kunne vi ikke spille Fodbold, fandt vi
på noget andet. Vi klatrede op i Træerne og lavede en rutsjebane af et Stykke Ståltråd.
Staaltråden blev bundet fast i Toppen af et Poppeltræ og ned til en Pæl på Jorden, og så havde vi et Stykke Jern, der var bøjet i Vinkel, som vi lagde over Staaltråden og holdt fast i med begge Hænder, og så kunde vi glide ned på Jorden. Det var sjovt, men ikke ufarligt.
Det gik også kun, til man i Sportsforeningen opdagede det. Så var det Slut.
I dag er fodboldsbanen en del af Vejen kirkegård, som er meget velholdt.
Blomsterforretningen Viola ved fru Maren Ullerup, Nørregade 65.
Hun startede blomsterforretningen i 1926 til 1947.
Hendes mand K.H. Ullerup startede med en skotøjsforretning inden der blev Blomsterforretning.
Der står.
Maren Ullerup var søster til Ole Haagensen, der havde købmandsforretningen i Søndergade og boligen ved siden af Plantagevej og overfor Askovvej. Da var huset hvid dengang. Det har haft forskellige farver som gul og i dag brun.
Nørregade i Vejen. Set mod nord fra trappen ved viadukten.
,,,,,,,,
Til venstre må det være starten på Laurits Andersens forretning. Det er svært at se hvad der står på forretningen.
I 1924 brolægges Nørregades gade.
Jeg mener at Manufakturhandler Peter Laurits Andersen startede forretningen i 1938. Han har sikkert snakket med H. C. Hansen der ejede bygningen og hotellet, og huset til højre. Jeg er sikker på at min skolekammerat Per Andersen eller Knud Andersen kan give en god forklaring på at Byens Hjørne, lige er komme til at ligge der. Det er så vidt jeg ved den bedste reklame for en forretning der har været i Vejen.
Nederst ca. midt i billedet er der stadig trapperne op til fortovet. Det var der ikke i 1946 og fremefter. Da der står en cykel kan det jo være at man kunne stille cyklerne der og gå op til forretningerne. Der var Skoletandlæge Nyvad dengang. Det var før Wellness var opfundet med blide toner fra en cd. Det lød nærmest som en boremaskine som man brugte ude på vejen. Og som kunne høres helt ind i venteværelset.
Kim Jakobsen skriver.
Materialisten (Aage Nielsen) og guldsmeden (Arne og Erna Schmidt) var også en del af bygningen med den lange brede trappe. Arne Schmidt var også ejer af Telefoncentralen der var i gavlen af huset.
Og Jytte Tveen Ørum.
Fru Ingemann var tandlæge ved Nyvad.
I baggården v. Materialisten og Guldsmeden var Jysk Telefon med søstrene Schmidt blandt andet.
Vejen Materialhandel til venstre er fra 1885 og i 1938 overtog Købmand Aage Nielsen forretningen.
Fotograf Kock boede på første Sal, hvor han også havde Atelier. Når man gik op af den meget mørke trappe kunne man hurtig snuse sig til at der boede der en fotograf.
Så kommer Ahornsgade til venstre og Vejen bank med den flotte trappe og flotte jerngelænder, og den store flagstang. Det var min Bedstefar Christian Rasmussen der boede i Allegade der holdt gaden ved banken ren for sne, og sørgede for at flaget kom op på mærkedagene.
Så må det være Bruun Møllers Boghandel der kommer.
Vejen Jernbaneterræn over viadukten.
,,,,,,
Et nyt billede fra Vejen Arkiv,
og hurra for det.
Til højre er det Vejens første bibliotek.
I 1916 forærede Direktør P. Lauridsen og Hustru Vejen det første bibliotek i Byen, Gramhus, der lå bag ved Telegramhallen op til banen. Før da var det Søndergade 2, Vejen Opført i 1904.
Bemærkning. Opført i 1904 af fotograf L. Poulsen, der indrettede den til beboelse og fotografisk atelier.
Og Viggo Jensens telegramhal og kiosk. Der var og er fire trin op til Gramhus, og døren som kunderne brugte om søndagen til Viggo Jensen, hvis man ville have Søndags Politiken med den svære krydsord og cerutter til at hygge om søndagen. Han måtte gerne have åbent til baglokalet , og så var der to trin ned til butikken hvor han hentede varerne. Der står ved Telegramhallen Reklame for Tobak og Hjemmet.
BT er der også som reklame.
Og til venstre er det frisørbutikken og ved siden af Slagter Knudsens butik.
Bilen man ser, kører op ved Jyllandsgade. Man kunne gå bagom ved Realskolen ved Basse Jensens butik som man kan se bag Gramhus. Hvor der var store smukke bøgetræer som lyste godt op når foråret nærmede sig.
Christian D. Rasmussen.
Dejligt at høre at billederne vækker glæde.
Jeg tillader mig lige at reklamere lidt. Nede på arkivet har vi bogstaveligt talt tusindvis af billeder, som bare venter på at vi kan nå at dele med jer på www.arkiv.dk, og de kommer op i takt med at vi får dem registreret og scannet af vores frivillige.
Hvis det er noget som nogen herinde kunne tænke sig at hjælpe med er i meget velkomne.
Vi skal nok lære jer hvordan. Vi får morgenbrød Kl. 10 og vi har altid kaffe på kanden
Luftfoto af Vejen Stationsby omkring 1930.
,,,,,,,
Et utrolig flot billede af det gamle Vejen, inden man begyndte at nedbryde den. Det er som et helt puslespil at gå det hele igennem.
Nederst på fotoet er det Jernbanen og Vestergade med Alfa Margarinefabrik.
På den anden side af jernbanen er Banegårdspladsen med Johannes Lauridsen buste. Og op i billedet Jernbanegade, der udmunder i Nørregade, ved Grunnet Lauridsens Varehus der blev drevet af Valborg Lauridsen, hvor Vejens første Apotek også har været.
Der er flere skorstene, for neden er det Alfa Margarinefabrik, og Phønix Tagpapfabrik til venstre, og til højre Nørrejylland Cikoriefabrik. Nederst til højre går Jyllandsgade op til Vestergade, med stien op til gården Grønvang.
Og huset med gavlen som er til salg i dag. Det er et hus der rummer meget historie.
På den anden side af skinnerne er det til højre Vejen Mejeri skorsten, og til venstre for det Bager Sørensens Skorsten.
Ja det er 20 år før at Vejen hallen og Vejen Svømmebad kom på tegnebrættet.
Der er mange ting på billedet man kan hæfte sig ved. Fuglesangsalle er der heller ikke tænkt på endnu.
Oppe til højre er det det store anlæg med søen. Det er nok starten på anlægget man ser.
Ups.
Her er to billeder fra Vejen som jeg ikke erindre noget om.
Særligt Æske fabrikken har jeg aldrig hørt noget om.
Der står.
Vejen Æskefabrik Lå ved Centraltrykkeriet mellem trykkeriet og husene i Nørregade. Fremstilling af spånæsker.
Mon de også lavede de små spånæsker til Vejen Mejeri til Camembert oste.
Og Simonsen gardiner i Nørregade kan jeg heller ikke huske.
Årstal 1979.
Og dog.
Forretningen lå i Nørregade 29-31 tæt ved Skovvejen.
Fotograf Dall Schmidt Vejen.
Ulla Nielsen Hamborg.
De havde en dreng og en pige. Pigen blev passet af min mor. Hustruen hed Susanne og var lægesekretær hos lægehuset i Vejen. Jeg kan desværre ikke huske hvad manden hed.
Per Nielsen Svanemoos.
Han hedder Jørgen.
Uden kommentar.
,,,,,
Karen Margrethe Mejer.
Skiltet er ved Gesten kirke. "For medvirken til Vejen kommunes forskønnelse" 1985.
Johs Laursen.
Karen var der Spindelvæv på skiltet ?
Johs Laursen. Nej, men meget godt "gemt væk". Jeg har boet her i Gesten, i 17 år, og har aldrig langt mærke til skiltet. Skiltet er meget falmet.
Chalina Nanet Lynggaard.
Der sikkert mange måder og mange meninger om forskønnelse der er også mange ting kommunen gør jeg ikke kan forstå deres måde de klipper de levende hegn på det er rent vandalisme det nye rådhus det skulle uden for bymidte træerne i kirsebærvej kvarteret skulle fældes og den store sten på Fred 7s gadenavn fældede alle træer trak den til bage og sagde så den var det oprindelig det var ikke sandt. Og mange andre ting vi ikke skal komme ind på her.
Aksel Kristensen.
Skiltet kunne godt trænge til forskønnelse.
Søndergade i Vejen. På billedet ses Posthuset og Topp Papir, 1967.
Først var der fra 1938-1957 Skomagermester Marius Chr. Jensen nr. 5. Og sønnen Ekspedient Jørgen Chr. Jensen. Hvor vi købte vores sko i 1940-1950erne..
,,,,,,
Det er første gang jeg har set et så tydeligt billede af Topp`s papir forretning.
Der står.
Topp’s Boghandel.
Adresse: Søndergade 5, Vejen.
Historie.
1.10.1967 etableres af Leif Topp Pedersen (f. 1935).
1.7.1968 ophører som boghandel – overgår til papirhandel.
Personer:
Pedersen, Leif Topp.
Siden kom der Vejen Foto, ved Erna Andersen.
Her i Søndergade ved siden af det stadig fungerende Posthus med den røde postkasse til højre der har været flittigt brugt i den tid den var der. Posthuset blev bygget i 1906. Det er lidt utroligt at købmand Peder Lauridsen, Søndergade 10, også ejede posthuset.
Det var længe før man skrev mails og lidt for hurtige Sms`ser som man fortrød lige efter at de blev sendt.
Her skulle man skrive et brev og ned til telegramhallen efter et 35 øres frimærke og på vejen til postkassen var man kommet på andre tanker og krøllede konvolutten sammen.
Nu jeg tænker på det har jeg som lille været inde på posthuset og afleveret pakker. Ja, det er mange år siden.
Til højre for Posthuset lå der en El forretning ved Frede Slot, og ved Fredensgade, Jensen & Petersen's Herreekvipering.
Johs Laursen.
Her er Bryggergade set fra Nørregade hvor handlingen Krigen der aldrig kom havde sit udgangspunkt.
Bryggergade 12, opført i 1900.
Ole E. Christiansen der er født i 1935 i Aalborg, og voksede op i Vejen, og som skrev bøgerne Krigen der aldrig kom, omhandler Bryggergade og de bygninger man ser på billedet.
Bag Nørregade nr. 43 ser man Bryggeriet i Bryggergade, hvor de fire bøger har deres omdrejningspunkt.
Hjertet af Vejen.
Lige inden den store nedrivning af bykernen startede. Fra Nørregade til Vesteralle.
Oppe til højre og tværs over til venstre, er det Nørregade.
Der er stadig skorstenene først ved Vejen Mejeri og den større skorsten til venstre Vejen ny Elektricitetsværk Lindegade 10.
Og Østergade op i billedet til venstre, hvor man kan se Danmarksgade og Vejen svømmebad.
Man har åbenbart bygget det første Rådhus inden man havde revet Nørregades huse ned.
Det har været en planløs rejse til det der er her i dag. Der er bygget op og revet ned mange gange.
Skovvejen går forbi gavlen af Rådhuset. Så er det Bryggergade der går på tværs til venstre, og nederst Vester Alle.
Tandtekniker Thomas Thisgård med til højre datteren Inger Thisgård og til venstre Jenny Gammelgård.
Ole Thisgaard.
Nej hvor fint - det er jo morfar og mor, sammen med Jenny i morfars have. Mor var også uddannet tandteknikker og arbejdede - on and off - i klinikken, da jeg var barn…
Grethe Brinch Knudsen.
Ole Thisgaard min faster Sonja var i huset ved jer og passede dig. Hun var meget glad for at være der. Hun er i dag 91 år.
Lars Lund Thorup.
Hej Ole. Jeg var ven med din far, og din onkel Knud . Husker et meget højt pæretræ i baghaven.
Ole Thisgaard.
Lars Lund Thorup. Jeg husker både dig og pæretræet Lars.
Willadsen Møbelfabrik, Søndergade 50 Vejen. Snedker Alfred Christensen i arbejde.
Birgit Kahr.
Søde rare Alfred. Min mor arbejdede i mange år i samme afdeling som ham, og jeg gik efter skoletid derover og arbejdede med at slibe palisander stole…. Modus stellet. I dag er jeg så heldig at have en af stolene stående i vores stue. En vidunderlig tid hos Willadsen, men også en tid hvor en værkfører kunne være så streng, at man svedte bare han nærmede sig… Den værkfører hed Andersen.
Nørregade i Vejen. Set mod nord fra trappen ved viadukten.
,,,,,,,,
Til venstre må det være starten på Laurits Andersens forretning. Det er svært at se hvad der står på forretningen.
I 1924 brolægges Nørregades gade.
Jeg mener at Manufakturhandler Peter Laurits Andersen startede forretningen i 1938. Han har sikkert snakket med H. C. Hansen der ejede bygningen og hotellet, og huset til højre. Jeg er sikker på at min skolekammerat Per Andersen eller Knud Andersen kan give en god forklaring på at Byens Hjørne, lige er komme til at ligge der. Det er så vidt jeg ved den bedste reklame for en forretning der har været i Vejen.
Nederst ca. midt i billedet er der stadig trapperne op til fortovet. Det var der ikke i 1946 og fremefter. Da der står en cykel kan det jo være at man kunne stille cyklerne der og gå op til forretningerne. Der var Skoletandlæge Nyvad dengang. Det var før Wellness var opfundet med blide toner fra en cd. Det lød nærmest som en boremaskine som man brugte ude på vejen. Og som kunne høres helt ind i venteværelset.
Kim Jakobsen skriver.
Materialisten (Aage Nielsen) og guldsmeden (Arne og Erna Schmidt) var også en del af bygningen med den lange brede trappe. Arne Schmidt var også ejer af Telefoncentralen der var i gavlen af huset.
Og Jytte Tveen Ørum.
Fru Ingemann var tandlæge ved Nyvad.
I baggården v. Materialisten og Guldsmeden var Jysk Telefon med søstrene Schmidt blandt andet.
Vejen Materialhandel til venstre er fra 1885 og i 1938 overtog Købmand Aage Nielsen forretningen.
Fotograf Kock boede på første Sal, hvor han også havde Atelier. Når man gik op af den meget mørke trappe kunne man hurtig snuse sig til at der boede der en fotograf.
Så kommer Ahornsgade til venstre og Vejen bank med den flotte trappe og flotte jerngelænder, og den store flagstang. Det var min Bedstefar Christian Rasmussen der boede i Allegade der holdt gaden ved banken ren for sne, og sørgede for at flaget kom op på mærkedagene.
Så må det være Bruun Møllers Boghandel der kommer.
Beskrivelse.
Vejen Gardens hjemkomst fra Canada i 1978.
Fotograf Dahl Schmidt, Vejen.
,,,,,,
Jeg har flere gange skrevet om Frisør Henning Jørgensen der måtte flytte på grund af nedbrydningen af Nørregade og Jernbanegade. Han måtte flytte til en alt for stor Frisørbutik hvor jeg kunne se at han ikke var glad. Og nu kommer den her til venstre på billedet.
Der står.
Frisør Henning Jørgensen
Nedbrydningen begynder, både i Nørregade og hele Jernbanegade. Frisør Henning Jørgensen måtte flytte til en alt for stor butik på Torvet, hvor jeg kunne se at han ikke var glad. Lige hvornår han sluttede ved jeg ikke. Hans hus i Østeralle blev også nedrevet for at få en parkeringsplads til Løvbjerg. Så han og hans kone blev dobbelt ramt.
Ved siden af Frisør Henning Jørgensen var der Troldetøj.
I dag 2020 er det Bog og Ide der har en meget stor og fin forretning der.
Til højre er der det gamle rådhus, der blev nedrevet og et nyt bygget.
Majken Teilmann.
For en gangs skyld kan man sige at det her har pyntet med byfornyelse i Vejen, nøj hvor var det gamle rådhus og biblioteksbygningen grimme.
Stefan Gammelgaard.
Majken Teilmann. Ja undskyld det nye rådhus er ikke meget kønnere.
Jan Hansen.
Stefan Gammelgaard. Se lyst på det for det nye står nok heller ikke ret længe, vi kan jo se hvordan de skrottede en af byens flotteste bygninger da de rev den gamle brugsforretning ned for at bygge det grimme bygning som i dag en politistation og senere rev bygninger ned for at få denne bygning som nu igen er revet ned for at bygge nyt. Så gad vide hvornår det nye Rådhus er slidt op og hvor grimt det næste bliver.
Sådan må Karl Erik Haagensens Købmands butik have set ud inden den lukkede i 1970.
Grethe Haagensen.
Det udtales Hågensen hvis du er i tvivl. Og jeg må tit stave eller "oversætte" mit efternavn. Nå det var nu ikke lettere da jeg hed Schlosser.
Johs Laursen.
Hvilket år tror du billedet er taget ca.
Grethe Haagensen.
Det er lidt svært. Vi boede jo nede i den anden ende af byen og handlede ikke der. Men en venindes familie gjorde så jeg kom der sidst i halvtredserne. Men butikken ser mere moderne ud end den gjorde da. Jeg vil tro det er fra sidst i tresserne. Det havde været nemmere hvis vi kunne se hele bilen.
Tonny Schwartz.
Efter at der havde været købmandsforretning overtog Peter Børge Haagensen forretning og lavede Nøglehullet. Da fællesorganisationen dvs. de lokale fagforeninger havde solgt Bygningen nede på Skovvej, der købte de Palmehaven og de ejede den indtil de solgte den til Peter Børge som lavede Hatten, Huen og Kasketten. Kort tid efter lukkede Huen som blev til Strøgkiosken.
Peter Lauridsen startede butikken i december 1894. Han var halv broder til Johannes Lauridsen på Grønvang. Han ejede hele bygningen til og med Isenkræmmer Hübbe 1938.
Og Henry Andersen - Isenkram Glas Porcelæn nr.
Og han byggede Brejdablik på Askovvej til ham og hans kone.
De havde en tilsvarende bolig i Kolding også.
Østergade 1, Vejen. Vejen Tandteknik ved Thomas Thisgård.
Ole Thisgaard.
Morfars hus…
I det første værelse - hvor vinduet er åbent - sad vi og lavede lektier og hørte radio, Jørgen de Mylius ‘Efter skoletid’ tror jeg udsendelsen hed….
Johs Laursen.
Ole Thisgaard. Den 29. januar 1963 begyndte Jørgen de Mylius at arbejde for Danmarks Radio. Radioprogrammer som Top 20, Efter Skoletid, For de unge blev skabt indenfor det første halvandet år af hans karriere. Hans program Top 20 blev en kæmpe succes og fik over en million lyttere og blev flyttet til en bedre sendetid søndag eftermiddag.
Svineryggen.
Kolding. Ndr. Havnevej. Udsigt ud over fjorden mod Strandhuse fra den første bro over jernbanen, der blev kaldt Svineryggen, som forbandt Ndr. Havnevej med Fynsvej. Broen blev revet ned i 1971 efter at den nye bro blev etableret i 1970.
Bemærkning -
46.4 Ndr. Havnevej
Periode 1950 - 1960.
Nissen Jens.
Hej Johs er du også begyndt at skrive om Kolding god dag til dig. Håber at du stadig har det godt.
Johs Laursen.
Nissen Jens. Hej Jens. Nej jeg skriver ikke om Kolding. Dog lige med dette hus.. Peter Lauridsen der havde Købmandshandlen i Søndergade, og som byggede Brejdablik til sin kone og ham, havde også forretning i Kolding hvor han byggede et stort hus også omkring Svineryggen. Huset hed Bella Vista. Også en god dag til jer.
Nissen Jens.
Johs Laursen. Jeg kender godt huset da jeg har boet i Kolding i mange år. Min kone ligger stadig på sygehuset, men det er begyndt at gå bedre, det kan være hun kommer hjem i denne uge.
Johs Laursen.
Det er jeg ked af at høre Jens, jeg ønsker alt det bedste for jer. Så må i begge komme på besøg her. Du må hilse hende. Det er interessant at høre at du har kendt huset. Bella Vista.. Det var flot at have to huse Brejdablik og Bella Vista i Kolding.
Peter Lauridsen der havde Købmandsbutikken med meget mere i Søndergade i Vejen, byggede Brejdablik til hans kone og ham på Askovvej. Da han også havde forretning i Kolding byggede han dette hus også.
Der står.
Beskrivelse
Fynsvej 88, Bella Vista.
Nu nedrevet. Indtil 1919 ejes ejendommen af fabrikant A. M. Andersen g.m. en datter af skomagermester J.J. Guldberg, der var reg. som skomager i Låsbygade 87 i 1877. I 1919 ejes Bella Vista af P. Lauridsen, grosserer, direktør på Grønvang i Vejen. Villaen lå dengang i Harte-Bramdrup Sogn. Den måtte give plads for bl.a.forlægningen af Svineryggen, som i dag omtrent ligger på stedet.
Periode 1910 - 1920
Dateringsnote Ca. 1915
Fotograf Ellen Frederiksen, Kolding (1915-1920).
'Bella vista' er italiensk og betyder 'smuk udsigt', formentlig inspireret af området.
Man kunne noget med haver dengang.
Vejen By. Luftfoto, Rådhuspladsen og Vejen Centret opføres.
,,,,,,
Jeg har ikke ord for den totale indgriben man lavede i Vejen.
Her kan man rigtig se det gamle Vejen foroven og det nye som man med vold og magt skulle have fra Skovvej og Jernbanegade.
Og her er Jernbanegade ikke endnu nedrevet ud til Nørregade.
Hvis man havde lavet en afstemning med vejenborgerne dengang, ville det være interessant hvad resultatet af nedrivningen af bymidten var blevet.
Min mening om arkitekter rundt om i byerne i Danmark er i mange år styrtdykket.
Jeg ved at i Århus og København og Esbjerg ryster man også på hovedet af dem. De kærer sig ikke om hvordan deres bygninger harmonerer med de bygninger der har stået der først, og har en hel anden byggestil. Gad vide om de ikke lærer det på Arkitektskolerne.
Uha.
ANDREAS NIELSEN.
Hej, kan i huske tavlen ??.
.....
Tak for billederne Andreas. Du har meget guld i dine gemmer.
Her ser man en ung mand, Bademester Ove Larsen.
Nok det bedste jeg har set af ham indtil nu.
Lis Junkuhn Dirks.
Det er mig bademester Larsen er fotograferet med - jeg blev også kaldt for Lis Banegård fordi vi boede på banegården, hvor Mor og Far havde kiosken.
Beskrivelse.
Nørregade i Vejen.
Huset med Bolignyt.
Årstal 1979
Fotograf Dall Schmidt, Vejen.
.......
Et dejlig billede af en tid der var.
Det er første gang jeg har haft et så tæt billede af Huset med Bolignyt.
Det er et utrolig flot aften billede som Dall Schmidt har taget. Ja, han var jo også en god fotograf.
Det var dengang man kunne gå en hyggelig aftentur og kigge på udstillingsvinduerne.
Nørregade 42. blev overtaget af Elisabeth og Alf Hyldig i 1951, der oprettede forretningen med møbler og brugskunst.
Før Huset med Bolignyt er det Tøj Eksperten / Brdr. Oxlund`s Butik. Det er en butik der har været længe i Vejen. Fra 1938 hvor det var Manufakturhandler J. Chr. Oxlund og Skrædder Osvald Oxlund.
Og helt til 1957, Manufakturhandler Jørn Peter Oxlund.
Helt til venstre er det Bager Christensens butik, Signe og Ove Christensen Nørregade 44, som vi handlede ved i mange år, efter at bulldozerne havde nedlagt Bager Sørensens butik.
Bertha Kirstine Christiansen.
Jeg vil aldrig glemme fru Hyldig-hun var fantastisk i hendes stil, råd og vejledning med hensyn til indretning af bolig.
Flemming Juul Mortensen.
Bager Christensen der har Benny Juul Mortensen stået i lære og jeg har gået i klasse med deres søn Thomas nede på Østerbyskolen i 9 år.
Rådhuspladsen i Vejen blevet børnevenlig i 1979.
Årstal 1979.
Fotograf Dahl Schmidt, Vejen.
,,,,,
Ja min interesse for Vejens historie var ved at dale meget i 1980erne.
Måske er det meget godt, da der vil komme alt for meget brok fra 1980 op til i dag 2022.
Jeg synes billedet skal med her da man kan se Peder Pedersens kiosk oppe til højre. Der er en pavillon mere til venstre for ham, det ved jeg ikke lige hvad der har været der.
Bladcentralen lå i Nørregade nr. 3 i 1957.
Kioskejer Peder Pedersen og hans familie var som beboer på adressen i 1957.
Da man fik en bulldozer på bygningerne måtte Peder Pedersen flytte rundt 3 gange, og han var ikke den eneste.
Der står.
Peder Pedersen havde også en rund kiosk pavillon på Rådhuspladsen, på den tid.
Susanne Juel-Winther.
Jeg mener kiosken lå der en del år, som jeg husker det kaldte vi ham Blad-Pedersen, og som jeg husker det flyttede kiosken om på Nørregade og blev også her raget ned og endte den ikke i en rund rød bod på Rådhuspladsen inden Pedersen gik på pension. ?
Johs Laursen.
Susanne Juel-Winther. Ja du har ret Susanne. Han var en af dem der blev revet rundt i manegen af Vejen kommune. Der var totalt ligeglade med butikkerne der skulle rives ned.
Tonny Schwartz.
Pølsevogn i den anden pavillon.
John Bent Kristensen.
Tonny Schwartz. Hardy Jensen havde aviser efter Blad Peter, mener også de havde pølsesalget til sidst.
Randi Fait.
Inger Fonvig havde pølsevognen.
Et farvet billede af Viadukten, inden huset til højre blev nedrevet i 1974, hvor Bogtrykker Herluf Frandsen boede i Søndergade nr. 1, Vejen.
Huset lå på hjørnet af Søndergade/Mindevej. Fotograferet omkring 1970.
Der står.
Det startede med Hans W. Jäger. Vogn & Beslagsmed ca. 1938.
Og ca. i 1950 var det Vejen Smédie- & Maskinlager, ved Ole G. Madsen.
Da jeg begyndte at komme i Vejen, var det H. P. Frandsen, der havde Bogtrykkeri og beboelse der. Og der var stensætningen væk, med planter, og den sorte mur i stedet. H. P. Frandsen, startede i Vejen 5. marts 1959 med Vejen Bogtrykkeri. Da var jeg 12 år. Pludselig skulle huset nedrives, og H. P. Frandsen, måtte i gang med at finde et andet sted til sit trykkeri.
Det var dengang der stadig var ro på i hovedgaden.
Søndergade i Vejen set mod nord ved juletid H.h. Bageri og Palmehaven 15-13.
,,,,,,
Det er godt nok ikke Jul, men jeg synes dette billede skal med da jeg bliver helt blæst om af de flotte Juleguirlander i Søndergade.
Der står ikke hvilket årstal det er fra, men det var dengang man gjorde meget ud af guirlanderne.
Hvem der havde bageriet den gang til højre ved jeg ikke, måske det var Bagermester Alfred Jørgensen i 1957.
I 1957 var det Restauratør Niels J. J. Varming, der havde Palmehaven. Hvor det virkeligt var startet med Lysreklamer. Også Palmehaven har fået det, og under det står der at der er Bowling.
Så kommer Fredensgade og på den anden side Jensen & Petersen's Herreekvipering.
Og så kommer Elektrikeren, ved Orla Jensen, Søndergade 7 op til 1966. Og derefter Frede Slot 1979.
Der står. Det gik bestemt mod lysere tider, og i 1950’erne, hvor reklamebranchen boomede, kom flere og flere lysreklamer til herhjemme.
Gad vide om de er gået af mode igen, 2022.
Tonny Schwartz.
Når der er bowling tror jeg det er senere end 1957, da det var i en tilbygning, der hvor der senere var diskotek, gætter på en gang i starten eller midt 60erne.
Niels Oluf 'Luffe' Jessen.
Det kunne være en mål at for byen at det komme på den plan igen.
Lone Nørskov.
Disse neon skilte er utrolige smukke lad os få flere af dem.
Et utroligt dejlig billede af Søndergade.
Til højre starter det med Fredensgade, og vores tøjforretning fra 1946 og lang tid op i 1960erne. Jensen & Petersen's Herreekvipering. Så kommer først Elektrikeren ved Orla Jensen i 1966 og Frede Slot som tager over i 1979.
Så kommer Posthuset med den røde postkasse. Dens tids Messenger, hvor man kunne nå at fortryde et rapt svar. Med en flot efeu der var kendetegnende for Vejen i den tid.
Helt tilbage i 1938 var det ved siden af Posthuset Skomager Marinus P. Jensen og Frk. Anna Jensen.
til 1957.
Så er det Antoni Boysen, Kronhøjs efterfølger, og siden sønnen Hans Boysen.
Inden Mindevej er det Bertha Christensens Trikotageforretning i Søndergade nr. 1.
Til venstre er det Henry Andersen, Isenkram Glas Porcelæn 1954, hvor vi også handlede.
Før da var det i 1938 Isenkræmmer Chr. And. Hübbe.
Så kommer Juel Pedersen, Konfektion Kjoler og Sengeudstyr 1954. Da Juel Pedersen og hans kone stoppede med forretningen, blev han lærer på Handelsskolen.
Den sidste butik inden Jyllandsgade er Karl Egon Haagensens Købmandsbutik som vi handlede meget ved.
Det var en dejlig og rolig tid i 1950erne end i dag hvor det nærmest er et ragnarok at færdes i Vejen.
Seneste kommentarer
14.11 | 08:33
Min kæreste er fra Vejen, så jeg har søgt på Vejens historie og faldt over denne hjemmeside.
Jeg har fået opgaven at videresælge en del af Karl Knudsens bryllupsgave, bord og stole. Verden er lille .
07.08 | 18:32
hej, jeg voksede op i Vejen i 1980'erne og var der i 1990'erne. Jeg har skevet mine minder på min egen hjemmeside om Ribe, som i dag er min by....
Vil I have artiklen? http://ribe.nu/?p=15570
20.07 | 18:33
Min farmor og farfar Grete og Johs. Lambæk gjorde gennem en lang årrække rent på stationen hver morgen fra kl. ca 04.00.Inden da var min farfar fiskemand, kørte med hest og isvogn rundt og solgte fisk
22.04 | 11:09
Som født i Vejen glæder jeg mig meget over dine mange fine billeder og tekster.Jeg er fra 1938 og flyttede fra byen i 1957